Toyota Motor Corporation en andere bedrijven zag zich genoodzaakt om tientallen fabrieken te sluiten, olieraffinaderijen moesten sluiten en tal van fabrieken zijn geheel of gedeeltelijk vernield.

De Japanse centrale bank garandeert alleszins financiële stabiliteit, wat in de gegeven omstandigheden niet onbelangrijk is. Japan zou als gevolg van de ramp namelijk in het vizier van de speculanten kunnen komen. Daarnaast wordt een groot bedrag vrijgemaakt om een bankrun te voorkomen.

Premier Naoto Kan zal al zijn overtuigingskracht nodig hebben om de financiële markten er van te overtuigen dat Japan aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. Het land gaat namelijk nu al onder een grote schuldenlast gebukt.

Toyota Motor Corporation en andere bedrijven zag zich genoodzaakt om tientallen fabrieken te sluiten, olieraffinaderijen moesten sluiten en tal van fabrieken zijn geheel of gedeeltelijk vernield. De Japanse centrale bank garandeert alleszins financiële stabiliteit, wat in de gegeven omstandigheden niet onbelangrijk is. Japan zou als gevolg van de ramp namelijk in het vizier van de speculanten kunnen komen. Daarnaast wordt een groot bedrag vrijgemaakt om een bankrun te voorkomen. Premier Naoto Kan zal al zijn overtuigingskracht nodig hebben om de financiële markten er van te overtuigen dat Japan aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. Het land gaat namelijk nu al onder een grote schuldenlast gebukt.