De Japanse economie trekt opnieuw aan en dat betekent dat de Bank of Japan morgen waarschijnlijk geen wijzigingen op rentevlak gaat doorvoeren.

De Japanse centrale bank blijft anderzijds wel bezorgd over de sterke yen, die de export duidelijk afremt.

Groei vraag naar olie vanuit China slabakt

Tijdens de eerste jaarhelft bedroeg de Chinese vraag naar olieproducten gemiddeld 9,423 miljoen vaten per dag, een vooruitgang met 207.000 vaten per dag op jaarbasis.

Dit was volgens Royal Bank of Scotland de traagste groei sinds de eerste jaarhelft van 2009. OPEC voorspelde in het maandelijks rapport dat de globale vraag naar ruwe olie volgend jaar met 820.000 vaten per dag zal toenemen.

Het kartel verwacht in de industrielanden (OESO) een afname met 160.000 vaten per dag maar dit zou worden gecompenseerd door een hogere groei (980.000 vaten per dag) in de emerging markets.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) was iets

optimistischer in haar Oil Market Report en verwacht dat de consumptie van ruwe olie volgend jaar met bijna 1 miljoen vaten per dag zal toenemen.

De Japanse economie trekt opnieuw aan en dat betekent dat de Bank of Japan morgen waarschijnlijk geen wijzigingen op rentevlak gaat doorvoeren. De Japanse centrale bank blijft anderzijds wel bezorgd over de sterke yen, die de export duidelijk afremt. Groei vraag naar olie vanuit China slabakt Tijdens de eerste jaarhelft bedroeg de Chinese vraag naar olieproducten gemiddeld 9,423 miljoen vaten per dag, een vooruitgang met 207.000 vaten per dag op jaarbasis. Dit was volgens Royal Bank of Scotland de traagste groei sinds de eerste jaarhelft van 2009. OPEC voorspelde in het maandelijks rapport dat de globale vraag naar ruwe olie volgend jaar met 820.000 vaten per dag zal toenemen. Het kartel verwacht in de industrielanden (OESO) een afname met 160.000 vaten per dag maar dit zou worden gecompenseerd door een hogere groei (980.000 vaten per dag) in de emerging markets. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) was iets optimistischer in haar Oil Market Report en verwacht dat de consumptie van ruwe olie volgend jaar met bijna 1 miljoen vaten per dag zal toenemen.