Stan Shamu, market strategist bij IG Markets, was van mening dat de ondertoon wat voorzichtiger was met het oog op de meeting van de Europese Centrale Bank later op de dag.

De ECB zal ongetwijfeld maatregelen nemen om de stijging van de koers van de euro ten opzichte van de yen af te remmen.

De verzwakking van de yen is een gevolg van agressief ingrijpen door de Bank of Japan, die er nu van wordt beschuldigd om een kunstmatige zeepbel op de beurs te hebben geblazen.

Het drukken van extra geld heeft een inflow op de beurs veroorzaakt, terwijl het de bedoeling was van de Japanse centrale bank om de economie te ondersteunen.

Stan Shamu, market strategist bij IG Markets, was van mening dat de ondertoon wat voorzichtiger was met het oog op de meeting van de Europese Centrale Bank later op de dag. De ECB zal ongetwijfeld maatregelen nemen om de stijging van de koers van de euro ten opzichte van de yen af te remmen. De verzwakking van de yen is een gevolg van agressief ingrijpen door de Bank of Japan, die er nu van wordt beschuldigd om een kunstmatige zeepbel op de beurs te hebben geblazen. Het drukken van extra geld heeft een inflow op de beurs veroorzaakt, terwijl het de bedoeling was van de Japanse centrale bank om de economie te ondersteunen.