Er is natuurlijk nog het nagenieten van de overeenkomst over de fiscale klip in de Verenigde Staten, terwijl daarnaast ook beter dan verwachte cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse fabrieken de koersen een duwtje in de rug geven. Daarnaast was er ook goed nieuws over de Chinese dienstensector.

Volgens Shane Oliver van AMP Global Investors in Sydney zijn de signalen die binnenwaaien uit de wereldwijde economie een stuk beter geworden.

Oliver verwacht dat de koersen op de belangrijkste beurzen verder kunnen stijgen, ook dankzij de ruime monetaire politiek die de centrale banken voeren.

Er is natuurlijk nog het nagenieten van de overeenkomst over de fiscale klip in de Verenigde Staten, terwijl daarnaast ook beter dan verwachte cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse fabrieken de koersen een duwtje in de rug geven. Daarnaast was er ook goed nieuws over de Chinese dienstensector. Volgens Shane Oliver van AMP Global Investors in Sydney zijn de signalen die binnenwaaien uit de wereldwijde economie een stuk beter geworden. Oliver verwacht dat de koersen op de belangrijkste beurzen verder kunnen stijgen, ook dankzij de ruime monetaire politiek die de centrale banken voeren.