De Japanse beurs zette ook vanmorgen de onstuitbare opmars verder, de Nikkei heeft nu al drie dagen op rij winsten van 1% of meer kunnen realiseren. Vanaf medio november is deze toonaangevende Japanse beursindex nu al met ongeveer 20% gestegen.

Deze indrukwekkende eindejaarsrally heeft alles te maken met de komst van de nieuwe premier Shinzo Abe, die beloofd heeft alles in het werk te stellen om de economie te stimuleren, inclusief een ultra-agressieve monetaire politiek.

Het gevolg is dat de koers van de yen in vrije val is gegaan, wat op zijn beurt de beurskoersen een extra stimulans heeft gegeven.

De Japanse beurs zette ook vanmorgen de onstuitbare opmars verder, de Nikkei heeft nu al drie dagen op rij winsten van 1% of meer kunnen realiseren. Vanaf medio november is deze toonaangevende Japanse beursindex nu al met ongeveer 20% gestegen. Deze indrukwekkende eindejaarsrally heeft alles te maken met de komst van de nieuwe premier Shinzo Abe, die beloofd heeft alles in het werk te stellen om de economie te stimuleren, inclusief een ultra-agressieve monetaire politiek. Het gevolg is dat de koers van de yen in vrije val is gegaan, wat op zijn beurt de beurskoersen een extra stimulans heeft gegeven.