De forse koersstijging was te danken aan de combinatie van twee factoren. Op de eerste plaats verzwakte de koers van de yen opnieuw, wat koren op de molen is van de exportgerichte Japanse bedrijven. Het waren dan ook vooral de aandelenkoersen van die bedrijven die het sterkst presteerden.

Daarnaast was er de sterke prestatie van Toyota Motor Corporation. Het grootste autobedrijf in de wereld maakte sterke winstcijfers bekend, met als gevolg van de koers van Toyota de lucht inschoot. Het aandeel noteert nu op het hoogste peil in vijf jaar.

De forse koersstijging was te danken aan de combinatie van twee factoren. Op de eerste plaats verzwakte de koers van de yen opnieuw, wat koren op de molen is van de exportgerichte Japanse bedrijven. Het waren dan ook vooral de aandelenkoersen van die bedrijven die het sterkst presteerden. Daarnaast was er de sterke prestatie van Toyota Motor Corporation. Het grootste autobedrijf in de wereld maakte sterke winstcijfers bekend, met als gevolg van de koers van Toyota de lucht inschoot. Het aandeel noteert nu op het hoogste peil in vijf jaar.