Daarmee haalt Shinzo Abe dus een medestander binnen in zijn team, want van Kuroda wordt verwacht dat hij blindelings de premier zal volgen.

Volgens de analisten is daarmee een belangrijke stap gezet in het realiseren van Abenomics, zoals de economische politiek van Japan momenteel wordt omschreven. Het land van de rijzende zon heeft de oorlog verklaard aan de deflatie en wil de economie opnieuw op de rails krijgen.

De reactie van de financiële markten loog er niet om, de Nikkei sloot ruim 2,50% boven het niveau van de dag voordien. Shane Oliver, head of investment strategy bij AMP Capital, wijst er nochtans op dat de Bank of Japan er tot dusver niet in is geslaagd om prijsstabiliteit te garanderen.

Daarmee haalt Shinzo Abe dus een medestander binnen in zijn team, want van Kuroda wordt verwacht dat hij blindelings de premier zal volgen. Volgens de analisten is daarmee een belangrijke stap gezet in het realiseren van Abenomics, zoals de economische politiek van Japan momenteel wordt omschreven. Het land van de rijzende zon heeft de oorlog verklaard aan de deflatie en wil de economie opnieuw op de rails krijgen. De reactie van de financiële markten loog er niet om, de Nikkei sloot ruim 2,50% boven het niveau van de dag voordien. Shane Oliver, head of investment strategy bij AMP Capital, wijst er nochtans op dat de Bank of Japan er tot dusver niet in is geslaagd om prijsstabiliteit te garanderen.