De beleggers kijken met een angstige blik richting Japan, waar de koersbewegingen vorige week gevaarlijke proporties hebben aangenomen.

Op 23 mei liet de Nikkei de grootste koersbeweging sinds maart 2011 optekenen. Dat was toen de periode onmiddellijk na de nucleaire ramp in Fukushima.

Op zich hoeft die correctie niet te verontrusten, gezien de Nikkei index sinds 1 januari van dit jaar al met 50% was gestegen en dat was de sterkste prestaties van alle indices opgenomen bij de 24 grootste markten zoals geregistreerd door Bloomberg.

Een correctie was dus niet onlogisch. Vanmorgen werden de beleggers op de Japanse beurs opnieuw eens goed dooreengeschud, de Nikkei sloot ruim 3% lager.

De beleggers kijken met een angstige blik richting Japan, waar de koersbewegingen vorige week gevaarlijke proporties hebben aangenomen. Op 23 mei liet de Nikkei de grootste koersbeweging sinds maart 2011 optekenen. Dat was toen de periode onmiddellijk na de nucleaire ramp in Fukushima. Op zich hoeft die correctie niet te verontrusten, gezien de Nikkei index sinds 1 januari van dit jaar al met 50% was gestegen en dat was de sterkste prestaties van alle indices opgenomen bij de 24 grootste markten zoals geregistreerd door Bloomberg. Een correctie was dus niet onlogisch. Vanmorgen werden de beleggers op de Japanse beurs opnieuw eens goed dooreengeschud, de Nikkei sloot ruim 3% lager.