De stijging van de koers van de yen heeft dan weer te maken met de onzekerheid omtrent de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. De FED lijkt niet zo ver meer verwijderd van het zich geleidelijk aan terugtrekken uit QE3.

Honda Motor, dat bijna de helft van zijn verkopen in de Verenigde Staten realiseert, moest ongeveer 3% prijsgeven. De MSCI Asia Pacific index sloot ongeveer anderhalf procent lager, waarbij het aantal dalers het aantal stijgers overtrof met een factor van 5 tegen 1.

De stijging van de koers van de yen heeft dan weer te maken met de onzekerheid omtrent de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. De FED lijkt niet zo ver meer verwijderd van het zich geleidelijk aan terugtrekken uit QE3. Honda Motor, dat bijna de helft van zijn verkopen in de Verenigde Staten realiseert, moest ongeveer 3% prijsgeven. De MSCI Asia Pacific index sloot ongeveer anderhalf procent lager, waarbij het aantal dalers het aantal stijgers overtrof met een factor van 5 tegen 1.