Het rendement op Spaanse staatsobligaties is vorige maand voor de eerste keer sinds augustus van vorig jaar opnieuw gestegen. Vrijdag bracht de 10-jarige staatsobligatie 4,44% op, waarbij de stijging sinds 30 april nu al 30 basispunten bedraagt. Vrijdag was er een stijging met 7 basispunten.

De nervositeit op de obligatiemarkten is toegenomen met een grote veiling van langerlopend Spaans overheidspapier op komst. Het betreft meer bepaald obligaties die lopen tot maximaal 2023. Het al dan niet succes hebben van deze veiling kan bepalend zijn voor de verdere evolutie van de Spaanse obligatiekoersen.

Het rendement op Spaanse staatsobligaties is vorige maand voor de eerste keer sinds augustus van vorig jaar opnieuw gestegen. Vrijdag bracht de 10-jarige staatsobligatie 4,44% op, waarbij de stijging sinds 30 april nu al 30 basispunten bedraagt. Vrijdag was er een stijging met 7 basispunten. De nervositeit op de obligatiemarkten is toegenomen met een grote veiling van langerlopend Spaans overheidspapier op komst. Het betreft meer bepaald obligaties die lopen tot maximaal 2023. Het al dan niet succes hebben van deze veiling kan bepalend zijn voor de verdere evolutie van de Spaanse obligatiekoersen.