Sinds 14 november, de dag dat verkiezingen werden aangekondigd, was de Nikkei met 22% gestegen, zodat het niet verbazingwekkend is dat er aan winstnemingen wordt gedacht. Op de valutamarkten trok de koers van de yen vanmorgen opnieuw aan.

Dat verklaart meteen waarom de exportgerichte Japanse aandelen het niet zo goed doen. Michael Kurtz van Nomura Securities is van mening dat de ondertoon op de beurs van Tokio niettemin goed blijft, hij verwacht in de komende dagen een verdere stijging van de beurskoersen.

Sinds 14 november, de dag dat verkiezingen werden aangekondigd, was de Nikkei met 22% gestegen, zodat het niet verbazingwekkend is dat er aan winstnemingen wordt gedacht. Op de valutamarkten trok de koers van de yen vanmorgen opnieuw aan. Dat verklaart meteen waarom de exportgerichte Japanse aandelen het niet zo goed doen. Michael Kurtz van Nomura Securities is van mening dat de ondertoon op de beurs van Tokio niettemin goed blijft, hij verwacht in de komende dagen een verdere stijging van de beurskoersen.