Maar zijn collega Nouriel Roubini, voorzitter van Roubini Global Economics, is een stuk minder enthousiast zijn. Hij verwacht dat de ingrepen slechts succesvol kunnen zijn wanneer Japan het begrotingsprobleem aanpakt. Het huidige schuldenniveau is namelijk niet houdbaar, aldus Roubini.

Alleen een politiek van monetaire verruiming kan de groei niet aanjagen. Shane Oliver, head of investment strategy bij AMP Capital, is van mening dat de Japanse beurs dit jaar met 30% kan stijgen. Vooral een verdere verzwakking van de koers van de yen kan de Japanse beurs vleugels geven.

Maar zijn collega Nouriel Roubini, voorzitter van Roubini Global Economics, is een stuk minder enthousiast zijn. Hij verwacht dat de ingrepen slechts succesvol kunnen zijn wanneer Japan het begrotingsprobleem aanpakt. Het huidige schuldenniveau is namelijk niet houdbaar, aldus Roubini. Alleen een politiek van monetaire verruiming kan de groei niet aanjagen. Shane Oliver, head of investment strategy bij AMP Capital, is van mening dat de Japanse beurs dit jaar met 30% kan stijgen. Vooral een verdere verzwakking van de koers van de yen kan de Japanse beurs vleugels geven.