In de laatste week van het jaar steeg de Nikkei tot het hoogste niveau sinds de dag voor de verwoestende aardbeving die in maart 2011 de grootse nucleaire ramp in 25 jaar veroorzaakte.

Vooral in de afgelopen weken stegen de koersen in Tokio in snel tempo, vooral dankzij een afbrokkeling van de koers van de yen.

Kumar Palghat, managing director en stichter van Kapstream Capital, wees er op dat de MSCI Asia Pacific Index dit jaar met 13% is gestegen en dat was dan weer de sterkste stijging sinds 2009.

Met name het gegeven dat de centrale banken de rente laag zullen houden, wakkert de honger naar aandelen aan.

In de laatste week van het jaar steeg de Nikkei tot het hoogste niveau sinds de dag voor de verwoestende aardbeving die in maart 2011 de grootse nucleaire ramp in 25 jaar veroorzaakte. Vooral in de afgelopen weken stegen de koersen in Tokio in snel tempo, vooral dankzij een afbrokkeling van de koers van de yen. Kumar Palghat, managing director en stichter van Kapstream Capital, wees er op dat de MSCI Asia Pacific Index dit jaar met 13% is gestegen en dat was dan weer de sterkste stijging sinds 2009. Met name het gegeven dat de centrale banken de rente laag zullen houden, wakkert de honger naar aandelen aan.