De MSCI Asia Pacific Index steeg met bijna een vol procent, waarbij deze week de vierde op rij zou zijn die met hogere koersen wordt afgesloten.

Tegenover elke daler stonden twee stijgers. Vooral de Japanse beurs maakte vanmorgen een goede beurt, de Nikkei kon een winst van bijna anderhalf procent vasthouden. Daarmee heeft deze index opnieuw vaste voet aan de grond gekregen boven het niveau van 12.500.

Er gingen geruchten rond over een mogelijke spoedmeeting van de Japanse centrale bank. Kenichi Kubo, senior fund manager bij Tokio Marine Asset Management Co., is van mening dat als die er inderdaad komt buitengewone maatregelen zullen worden aangekondigd.

De MSCI Asia Pacific Index steeg met bijna een vol procent, waarbij deze week de vierde op rij zou zijn die met hogere koersen wordt afgesloten. Tegenover elke daler stonden twee stijgers. Vooral de Japanse beurs maakte vanmorgen een goede beurt, de Nikkei kon een winst van bijna anderhalf procent vasthouden. Daarmee heeft deze index opnieuw vaste voet aan de grond gekregen boven het niveau van 12.500. Er gingen geruchten rond over een mogelijke spoedmeeting van de Japanse centrale bank. Kenichi Kubo, senior fund manager bij Tokio Marine Asset Management Co., is van mening dat als die er inderdaad komt buitengewone maatregelen zullen worden aangekondigd.