Op weekbasis is er voor deze Topix een halt toegeroepen aan de langste periode van koersstijgingen in bijna 40 jaar. De koersdaling van vanmorgen was het gevolg van een correctie in de koers van de yen, maar ook van tegenvallende resultaten bij Rio Tinto.

De MSCI Asia Pacific Index moest 0,30% prijsgeven, op de beurzen van China, Taiwan en Vietnam werd vandaag nog altijd niet gehandeld.

Pas volgende week wordt het opnieuw 'business as usual'. David Cassidy, head of equity strategy bij UBS AG, denkt dat de correctie van tijdelijke aard zal zijn, hij verwacht een verdere koersstijging.

Op weekbasis is er voor deze Topix een halt toegeroepen aan de langste periode van koersstijgingen in bijna 40 jaar. De koersdaling van vanmorgen was het gevolg van een correctie in de koers van de yen, maar ook van tegenvallende resultaten bij Rio Tinto. De MSCI Asia Pacific Index moest 0,30% prijsgeven, op de beurzen van China, Taiwan en Vietnam werd vandaag nog altijd niet gehandeld. Pas volgende week wordt het opnieuw 'business as usual'. David Cassidy, head of equity strategy bij UBS AG, denkt dat de correctie van tijdelijke aard zal zijn, hij verwacht een verdere koersstijging.