Haruhiko Kuroda, president van de Asian Development Bank en voorstander van een agressieve monetaire politiek, zal waarschijnlijk de nieuwe gouverneur van de Bank of Japan worden. Kuroda zal ongetwijfeld de politiek van de regering van Shinzo Abe blijven steunen.

In reactie op het bericht kwam op de valutamarkten de koers van de yen opnieuw onder druk te staan. De MSCI Asia Pacific Index ging per saldo ruim een kwart procent hoger, waarbij voor elke drie dalers er vijf stijgers waren. Onderhuids was er toch enige onzekerheid over de afloop van de Italiaanse verkiezingen.

Haruhiko Kuroda, president van de Asian Development Bank en voorstander van een agressieve monetaire politiek, zal waarschijnlijk de nieuwe gouverneur van de Bank of Japan worden. Kuroda zal ongetwijfeld de politiek van de regering van Shinzo Abe blijven steunen. In reactie op het bericht kwam op de valutamarkten de koers van de yen opnieuw onder druk te staan. De MSCI Asia Pacific Index ging per saldo ruim een kwart procent hoger, waarbij voor elke drie dalers er vijf stijgers waren. Onderhuids was er toch enige onzekerheid over de afloop van de Italiaanse verkiezingen.