Op basis van het gedrag van de financiële markten is het einde van het lijden bijlange na nog niet in zicht. De Japanse beurs bevindt zich op uiterst gevaarlijk terrein, de stoppen bij de beleggers dreigen helemaal door te staan. De Nikkei 225 heeft een rotslechte start van het jaar achter de rug, maar de bredere Topix presteerde nog veel slechter.

Die Topix bevindt zich nu in een berenmarkt, zodat de kansen op een verdere daling zeker aanwezig zijn. Algemeen wordt verwacht dat de Japanse centrale bank bijkomende maatregelen zal nemen wanneer de Nikkei terugvalt onder het niveau van 14.000 punten. Iets wat wel eens sneller dan verwacht zou kunnen gebeuren.

Op basis van het gedrag van de financiële markten is het einde van het lijden bijlange na nog niet in zicht. De Japanse beurs bevindt zich op uiterst gevaarlijk terrein, de stoppen bij de beleggers dreigen helemaal door te staan. De Nikkei 225 heeft een rotslechte start van het jaar achter de rug, maar de bredere Topix presteerde nog veel slechter. Die Topix bevindt zich nu in een berenmarkt, zodat de kansen op een verdere daling zeker aanwezig zijn. Algemeen wordt verwacht dat de Japanse centrale bank bijkomende maatregelen zal nemen wanneer de Nikkei terugvalt onder het niveau van 14.000 punten. Iets wat wel eens sneller dan verwacht zou kunnen gebeuren.