Er is sprake van een berenmarkt wanneer een beursindex vanaf een piek met 20% is gedaald. In Tokio is de Nikkei inderdaad met 20% gedaald vanaf de piek die op 5 april werd bereikt.

Dit jaar is de Nikkei met 14% gedaald en dat is de grootste daling van een beursindex in de vijf grootste geïndustrialiseerde landen. Vooral de sterke yen weegt op de koersen in Tokio.

Kenji Sekiguchi, general manager strategic research en investment bij Mitsubishi UFJ Asset Management, is van mening dat de vrees voor een double dip-recessie op het sentiment blijft wegen. Dat kan nog wel even zo blijven, hoewel het scenario van een dubbele recessie minder waarschijnlijk lijkt.

Er is sprake van een berenmarkt wanneer een beursindex vanaf een piek met 20% is gedaald. In Tokio is de Nikkei inderdaad met 20% gedaald vanaf de piek die op 5 april werd bereikt. Dit jaar is de Nikkei met 14% gedaald en dat is de grootste daling van een beursindex in de vijf grootste geïndustrialiseerde landen. Vooral de sterke yen weegt op de koersen in Tokio. Kenji Sekiguchi, general manager strategic research en investment bij Mitsubishi UFJ Asset Management, is van mening dat de vrees voor een double dip-recessie op het sentiment blijft wegen. Dat kan nog wel even zo blijven, hoewel het scenario van een dubbele recessie minder waarschijnlijk lijkt.