Het betekent namelijk dat er bij de bedrijven een grotere bereidheid is om te investeren. De regering maakte vanmorgen bekend dat de bestellingen voor nieuwe machines in april met 4% zijn gestegen in vergelijking met de maand voordien.

Het totaal bedrag aan geplaatste bestellingen bedroeg 761,90 miljard yen, zonder rekening te houden met volatiele cijfers afkomstig uit de scheepsbouw en uit de energiesector.

De cijfers over de machinebestellingen waren beter dan verwacht, want er was maar gerekend op een stijging met 1,70%. In april daalden de bestellingen voor nieuwe machines met 5,50% en dat was de eerste daling in vijf maanden.

Hiroshi Watanabe, econoom bij het Daiwa Institute of Research, stelt vast dat de bestellingen geleidelijk aan weer aantrekken, hetgeen aangeeft dat het economisch herstel aan snelheid wint. Voor het tweede kwartaal wordt een groei van de bestellingen met 1,60% verwacht.

Het betekent namelijk dat er bij de bedrijven een grotere bereidheid is om te investeren. De regering maakte vanmorgen bekend dat de bestellingen voor nieuwe machines in april met 4% zijn gestegen in vergelijking met de maand voordien. Het totaal bedrag aan geplaatste bestellingen bedroeg 761,90 miljard yen, zonder rekening te houden met volatiele cijfers afkomstig uit de scheepsbouw en uit de energiesector. De cijfers over de machinebestellingen waren beter dan verwacht, want er was maar gerekend op een stijging met 1,70%. In april daalden de bestellingen voor nieuwe machines met 5,50% en dat was de eerste daling in vijf maanden. Hiroshi Watanabe, econoom bij het Daiwa Institute of Research, stelt vast dat de bestellingen geleidelijk aan weer aantrekken, hetgeen aangeeft dat het economisch herstel aan snelheid wint. Voor het tweede kwartaal wordt een groei van de bestellingen met 1,60% verwacht.