Japan is op dat vlak zeker niet de regel die de uitzondering bevestigt. De activa van Japanse exchange-traded funds kunnen in de komende 12 maanden gaan verachtvoudigen, zo groot is de vraag naar goud in Japan.

Osamu Hoshi, deputy general manager bij Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation, stelt vast dat steeds meer beleggers traditionele activaklassen links laten liggen en naar alternatieven gaan zoeken.

De posities van ETF's in goud, zilver, platina en palladium kunnen tegen juli van volgend jaar oplopen tot een totaal bedrag van 30 miljard yen, waar dat momenteel nog maar 3,50 miljard yen is.

De exchange-traded funds, fondsen die als aandelen op de beurs noteren, zijn een relatief nieuw fenomeen voor de Japanse beurs. Deze fondsen, die in yen noteren, worden vanaf 2 juli op de Tokyo Stock Exchange verhandeld.

Japan is op dat vlak zeker niet de regel die de uitzondering bevestigt. De activa van Japanse exchange-traded funds kunnen in de komende 12 maanden gaan verachtvoudigen, zo groot is de vraag naar goud in Japan. Osamu Hoshi, deputy general manager bij Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation, stelt vast dat steeds meer beleggers traditionele activaklassen links laten liggen en naar alternatieven gaan zoeken. De posities van ETF's in goud, zilver, platina en palladium kunnen tegen juli van volgend jaar oplopen tot een totaal bedrag van 30 miljard yen, waar dat momenteel nog maar 3,50 miljard yen is. De exchange-traded funds, fondsen die als aandelen op de beurs noteren, zijn een relatief nieuw fenomeen voor de Japanse beurs. Deze fondsen, die in yen noteren, worden vanaf 2 juli op de Tokyo Stock Exchange verhandeld.