Takashi Yamada, woordvoerer in Osaka bijNishio Rent All Co., geeft toe dat zijn bedrijf de vraag niet kan bijhouden. Er zijn ongeveer 110.00 gebouwen vernietigd door de aardbeving en de tsunami.

Zelfs wanneer er hard wordt doorgewerkt, gaat het maanden zo geen jaren duren alvorens die gebouwen weer rechtstaan. Op korte termijn lijkt het probleem een tekort aan mensen en middelen te zijn.

De Japanse regering heeft aan bedrijven als Daiwa House Industry al gevraagd om binnen twee maanden meer dan 30.000 tijdelijke woningen op trekken. Ruim 350.000 mensen bevinden zich nu in evacuatiecentra.

Takashi Yamada, woordvoerer in Osaka bijNishio Rent All Co., geeft toe dat zijn bedrijf de vraag niet kan bijhouden. Er zijn ongeveer 110.00 gebouwen vernietigd door de aardbeving en de tsunami. Zelfs wanneer er hard wordt doorgewerkt, gaat het maanden zo geen jaren duren alvorens die gebouwen weer rechtstaan. Op korte termijn lijkt het probleem een tekort aan mensen en middelen te zijn. De Japanse regering heeft aan bedrijven als Daiwa House Industry al gevraagd om binnen twee maanden meer dan 30.000 tijdelijke woningen op trekken. Ruim 350.000 mensen bevinden zich nu in evacuatiecentra.