Het plan zou moeten worden gekoppeld met effectieve maatregelen om de koers van de yen te doen verzwakken. Dat verklaarde vanmorgen Katsuichi Shimizu, managing director bij Canon Inc.

Canon is één van de bedrijven die hard worden geraakt door de stijging van de koers van de yen. Keidanren, de grootste lobbygroep uit de Japanse bedrijfswereld, dringt bovendien aan op een verlaging van de bedrijfsbelastingen.

Gebeurt er niets, dan denken veel Japanse bedrijven aan een verhuis van de productie. Ze zullen weinig andere mogelijkheden hebben, gezien de ondermijning van de exportpositie door de sterke yen.

Shimizu vreest voor een uitholling van het Japans economisch weefsel wanneer alles bij het oude blijft. Aan de huidige koers van de yen wordt het zeer moeilijk voor de Japanse bedrijven om nog te exporteren.

Het plan zou moeten worden gekoppeld met effectieve maatregelen om de koers van de yen te doen verzwakken. Dat verklaarde vanmorgen Katsuichi Shimizu, managing director bij Canon Inc. Canon is één van de bedrijven die hard worden geraakt door de stijging van de koers van de yen. Keidanren, de grootste lobbygroep uit de Japanse bedrijfswereld, dringt bovendien aan op een verlaging van de bedrijfsbelastingen. Gebeurt er niets, dan denken veel Japanse bedrijven aan een verhuis van de productie. Ze zullen weinig andere mogelijkheden hebben, gezien de ondermijning van de exportpositie door de sterke yen. Shimizu vreest voor een uitholling van het Japans economisch weefsel wanneer alles bij het oude blijft. Aan de huidige koers van de yen wordt het zeer moeilijk voor de Japanse bedrijven om nog te exporteren.