Zoals de financiële markten destijds plooiden onder het gewicht van de problemen met de Amerikaanse woonkredieten, dreigt nu hetzelfde te gebeuren met Japanse bedrijfsobligaties. Perry heeft deze obligaties massaal geshort met het oog op een koersval.

Volgens de fondsbeheerder hebben de beleggers over het hoofd gezien dat de koersen van de bedrijfsobligaties standhielden terwijl de aandelenkoersen door de vloer zakten. De Japanse regering heeft de concurrentiekracht van de bedrijven verloren laten gaan en dat dreigt zich nu te gaan wreken.

Zoals de financiële markten destijds plooiden onder het gewicht van de problemen met de Amerikaanse woonkredieten, dreigt nu hetzelfde te gebeuren met Japanse bedrijfsobligaties. Perry heeft deze obligaties massaal geshort met het oog op een koersval. Volgens de fondsbeheerder hebben de beleggers over het hoofd gezien dat de koersen van de bedrijfsobligaties standhielden terwijl de aandelenkoersen door de vloer zakten. De Japanse regering heeft de concurrentiekracht van de bedrijven verloren laten gaan en dat dreigt zich nu te gaan wreken.