Anderzijds zijn de consumenten nog steeds terughoudend wat nieuwe investeringen betreft. Ze blijven met name bezorgd dat het herstel uit de recessie tijd zal vergen en relatief traag zal verkopen.

Uit recente door de overheid gepubliceerde indicatoren is gebleken dat zowel de export als de industriële output een stijgende trend vertonen. Daardoor kan het Reuters Tankan rapport voor zowel de verwerkende industrie als de dienstensector een verbetering te zien geven.

Het volgende Tankan rapport wordt op 1 juli gepubliceerd. Dat zal vermoedelijk een stuk positiever zijn dan het vorige kwartaalrapport, toen de Japanse bedrijfswereld zwaar werd getroffen door vraaguitval.

Anderzijds zijn de consumenten nog steeds terughoudend wat nieuwe investeringen betreft. Ze blijven met name bezorgd dat het herstel uit de recessie tijd zal vergen en relatief traag zal verkopen. Uit recente door de overheid gepubliceerde indicatoren is gebleken dat zowel de export als de industriële output een stijgende trend vertonen. Daardoor kan het Reuters Tankan rapport voor zowel de verwerkende industrie als de dienstensector een verbetering te zien geven. Het volgende Tankan rapport wordt op 1 juli gepubliceerd. Dat zal vermoedelijk een stuk positiever zijn dan het vorige kwartaalrapport, toen de Japanse bedrijfswereld zwaar werd getroffen door vraaguitval.