De aardbeving en de daaropvolgende gebeurtenissen hebben namelijk het vertrouwen van de Japanners een deuk gegeven.

De Japan Automobile Dealers Association rapporteerde voor de maand maart een verkoop van 279.389 nieuwe wagens, wat 37% minder is dan 12 maanden voordien. Het was de sterkste daling op jaarbasis in de maand maart ooit.

Masashi Miyajima van de Japan Automobile Dealers Association merkt op dat niet alleen het consumentenvertrouwen een probleem vormt.

Veel autobedrijven hebben geruime tijd met een tekort aan onderdelen te kampen gaat, waardoor de verkopen ook in april ondermaats kunnen blijven. Bovendien dient nog te worden afgewacht of het vertrouwen van de Japanners zich wat heeft hersteld.

De aardbeving en de daaropvolgende gebeurtenissen hebben namelijk het vertrouwen van de Japanners een deuk gegeven. De Japan Automobile Dealers Association rapporteerde voor de maand maart een verkoop van 279.389 nieuwe wagens, wat 37% minder is dan 12 maanden voordien. Het was de sterkste daling op jaarbasis in de maand maart ooit. Masashi Miyajima van de Japan Automobile Dealers Association merkt op dat niet alleen het consumentenvertrouwen een probleem vormt. Veel autobedrijven hebben geruime tijd met een tekort aan onderdelen te kampen gaat, waardoor de verkopen ook in april ondermaats kunnen blijven. Bovendien dient nog te worden afgewacht of het vertrouwen van de Japanners zich wat heeft hersteld.