Alleen orkaan Katrina was met een bedrag van 62,50 miljard dollar een nog duurdere zaak voor de verzekeringssector. Fabrizio Croce van Kepler Capital Markets is van mening dat de herverzekeraars zich hard gaan opstellen bij de onderhandelingen over de tarieven.

De onderhandelingen daaromtrent beginnen op 1 april. Traditioneel focussen de beleggers zich op de regio Asia Pacific, een regio die historisch gezien door veel rampen wordt geteisterd.

De kans is groot dat de herverzekeraars hogere tarieven gaan aanrekenen. Hoe groot de verhoging uiteindelijk zal zijn, valt moeilijk te zeggen. Of de verzekeraars hun tarieven eveneens gaan verhogen, is nog niet duidelijk.

Alleen orkaan Katrina was met een bedrag van 62,50 miljard dollar een nog duurdere zaak voor de verzekeringssector. Fabrizio Croce van Kepler Capital Markets is van mening dat de herverzekeraars zich hard gaan opstellen bij de onderhandelingen over de tarieven. De onderhandelingen daaromtrent beginnen op 1 april. Traditioneel focussen de beleggers zich op de regio Asia Pacific, een regio die historisch gezien door veel rampen wordt geteisterd. De kans is groot dat de herverzekeraars hogere tarieven gaan aanrekenen. Hoe groot de verhoging uiteindelijk zal zijn, valt moeilijk te zeggen. Of de verzekeraars hun tarieven eveneens gaan verhogen, is nog niet duidelijk.