Op de Aziatische beurzen is er sprake van een afwachtende houding, zoals ook blijkt uit de evolutie van de Nikkei Volatility Index (VNKY).

Deze is teruggevallen tot 16,71 en dat is het laagste niveau voor de afgelopen 21 maanden. De beleggers op de beurs van Tokio weten met andere woorden niet goed welke richting uitkijken.

Tomomi Yamashita, senior fund manager bij Shinkin Asset Management Co, is van mening dat de negatieve factoren momenteel niet zwaar genoeg doorwegen om de beleggers tot verkopen aan te zetten. Anderzijds laten de verkopers het bijna volledig afweten.

Toch zijn Japanse aandelen momenteel allesbehalve duur. De aandelen opgenomen in de Topix noteren momenteel aan amper 0,90 keer hun boekwaarde, tegenover 2,10 keer voor de Standard & Poor's 500 Index en 1,50 keer voor de Europe Stoxx 600 Index. Een cijfer onder 1 betekent dat aandelen onder hun boekwaarde worden verhandeld.

Op de Aziatische beurzen is er sprake van een afwachtende houding, zoals ook blijkt uit de evolutie van de Nikkei Volatility Index (VNKY). Deze is teruggevallen tot 16,71 en dat is het laagste niveau voor de afgelopen 21 maanden. De beleggers op de beurs van Tokio weten met andere woorden niet goed welke richting uitkijken. Tomomi Yamashita, senior fund manager bij Shinkin Asset Management Co, is van mening dat de negatieve factoren momenteel niet zwaar genoeg doorwegen om de beleggers tot verkopen aan te zetten. Anderzijds laten de verkopers het bijna volledig afweten. Toch zijn Japanse aandelen momenteel allesbehalve duur. De aandelen opgenomen in de Topix noteren momenteel aan amper 0,90 keer hun boekwaarde, tegenover 2,10 keer voor de Standard & Poor's 500 Index en 1,50 keer voor de Europe Stoxx 600 Index. Een cijfer onder 1 betekent dat aandelen onder hun boekwaarde worden verhandeld.