Dat heeft te maken met de evolutie van de koers van de yen, die de winsten van de exportgerichte bedrijven onder druk zet. Deze situatie zou nog verergeren wanneer de dollar gaat blijven in waarde dalen.

De Verenigde Staten hielden gisteren de basisrente ongewijzigd, een beslissing van de FED die overal niemand echt verbaasde. Het ziet er niet naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente snel gaat verhogen.

De Japanse Topix index steeg in 2009 met 5,60% en was daarmee de slechtst presterende index van de 10 grootste beurzen in de wereld. De yen steeg tegenover de dollar tot het hoogste niveau sinds 1971.

Tsutomu Fujita van Citigroup is van mening dat de Japanse beurs opvallend zwak presteert en dat dit nog wel een tijdje zo zal blijven. Het is daarom verstandig om Japanse aandelen maar te verkopen.

Dat heeft te maken met de evolutie van de koers van de yen, die de winsten van de exportgerichte bedrijven onder druk zet. Deze situatie zou nog verergeren wanneer de dollar gaat blijven in waarde dalen. De Verenigde Staten hielden gisteren de basisrente ongewijzigd, een beslissing van de FED die overal niemand echt verbaasde. Het ziet er niet naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente snel gaat verhogen. De Japanse Topix index steeg in 2009 met 5,60% en was daarmee de slechtst presterende index van de 10 grootste beurzen in de wereld. De yen steeg tegenover de dollar tot het hoogste niveau sinds 1971. Tsutomu Fujita van Citigroup is van mening dat de Japanse beurs opvallend zwak presteert en dat dit nog wel een tijdje zo zal blijven. Het is daarom verstandig om Japanse aandelen maar te verkopen.