De Japanse beurs presteerde in de afgelopen weken beter dan de meeste andere indices in Azië. Dat heeft te maken met de verwachting van een verzwakking van de koers van de yen, maar ook met de lage waardering waaraan de aandelen opgenomen in de Topix momenteel noteren.

Die aandelen noteren momenteel aan 0,90 hun boekwaarde, tegenover 2,10 keer de boekwaarde voor de aandelen opgenomen in de Standard & Poor's 500 index en 1,50 keer de boekwaarde voor de aandelen uit de Euro Stoxx 500. Sinds 14 november is de Topix met meer dan 6% gestegen.

De Japanse beurs presteerde in de afgelopen weken beter dan de meeste andere indices in Azië. Dat heeft te maken met de verwachting van een verzwakking van de koers van de yen, maar ook met de lage waardering waaraan de aandelen opgenomen in de Topix momenteel noteren. Die aandelen noteren momenteel aan 0,90 hun boekwaarde, tegenover 2,10 keer de boekwaarde voor de aandelen opgenomen in de Standard & Poor's 500 index en 1,50 keer de boekwaarde voor de aandelen uit de Euro Stoxx 500. Sinds 14 november is de Topix met meer dan 6% gestegen.