De export was weliswaar beter dan verwacht, maar de import steeg met 2,30% ten opzichte van een verwachte daling met 1,50%. Japan heeft geprobeerd zich een weg uit de crisis te vechten door de devaluatie van de eigen munt, maar die strategie lijkt tot mislukken te zijn genoemd.

Volgens Tyler Durden kan een bewuste depreciatie van de eigen munt onmogelijk leiden tot een economische opleving. Het is namelijk onmogelijk om andere landen te doen betalen voor binnenlands herstel. Dat is de harde les die premier Shinzo Abe zal moeten leren.

De export was weliswaar beter dan verwacht, maar de import steeg met 2,30% ten opzichte van een verwachte daling met 1,50%. Japan heeft geprobeerd zich een weg uit de crisis te vechten door de devaluatie van de eigen munt, maar die strategie lijkt tot mislukken te zijn genoemd. Volgens Tyler Durden kan een bewuste depreciatie van de eigen munt onmogelijk leiden tot een economische opleving. Het is namelijk onmogelijk om andere landen te doen betalen voor binnenlands herstel. Dat is de harde les die premier Shinzo Abe zal moeten leren.