De Bank of Japan publiceerde vanmorgen haar driemaandelijks Tankan-rapport. De index die het sentiment bij de grootste Japanse bedrijven uitdrukt, steeg in september met 7 basispunten.

Dat was de kleinste stijging sinds maart 2009. Oorzaak van die beperkte stijging is de yen, die op de valutamarkten duidelijk duurder is geworden. De Japanse munt steeg bovendien sterker dan algemeen was verwacht.

Tohru Sasaki, hoofd van Japan rates and foreign-exchange research bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de positie van de exportgerichte bedrijven er zeker niet op is verbeterd. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de Bank of Japan haar monetaire politiek verder gaat versoepelen.

De Bank of Japan publiceerde vanmorgen haar driemaandelijks Tankan-rapport. De index die het sentiment bij de grootste Japanse bedrijven uitdrukt, steeg in september met 7 basispunten. Dat was de kleinste stijging sinds maart 2009. Oorzaak van die beperkte stijging is de yen, die op de valutamarkten duidelijk duurder is geworden. De Japanse munt steeg bovendien sterker dan algemeen was verwacht. Tohru Sasaki, hoofd van Japan rates and foreign-exchange research bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de positie van de exportgerichte bedrijven er zeker niet op is verbeterd. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de Bank of Japan haar monetaire politiek verder gaat versoepelen.