De druk op de koers van de yen zal waarschijnlijk niet afnemen, maar wat de beurs betreft heeft de Bank of Japan nog een belangrijke troef achter de hand.

Het Japans overheidspensioenfonds, dat over een grote slagkracht beschikt, kan namelijk de beurskoersen komen ondersteunen.

Het Japans overheidspensioenfonds bezat op 31 december van vorig jaar voor een totaal bedrag van ruim 110.000 miljard yen aan activa, waarvan iets meer dan 60% in overheidsobligaties was belegd.

De sectie aandelen die goed was voor slechts 13%, kan nog aanzienlijk uitgebreid worden.

De druk op de koers van de yen zal waarschijnlijk niet afnemen, maar wat de beurs betreft heeft de Bank of Japan nog een belangrijke troef achter de hand. Het Japans overheidspensioenfonds, dat over een grote slagkracht beschikt, kan namelijk de beurskoersen komen ondersteunen. Het Japans overheidspensioenfonds bezat op 31 december van vorig jaar voor een totaal bedrag van ruim 110.000 miljard yen aan activa, waarvan iets meer dan 60% in overheidsobligaties was belegd. De sectie aandelen die goed was voor slechts 13%, kan nog aanzienlijk uitgebreid worden.