Bij de Bank of Japan board is bestuurder Ryuzo Miyao van mening dat het in ieder geval meer tijd gaat kosten om het land her op te bouwen dan na de aardbeving die Kobe in 1995 trof.

Voorlopig waagt de overheid zich niet aan ramingen wat betreft de evolutie van het Japans BBP. Morgan Stanley MUFG Securities Co kwam gisteren wel met een cijfer, deze broker ziet het BBP in het tweede kwartaal met 12% dalen.

Ter vergelijking: tussen het kwartaal volgend op de aardbeving die Kobe 16 jaar geleden trof, groeide het Japans BBP met 3,20%. Een herhaling van dit scenario lijkt nu uitgesloten.

Bij de Bank of Japan board is bestuurder Ryuzo Miyao van mening dat het in ieder geval meer tijd gaat kosten om het land her op te bouwen dan na de aardbeving die Kobe in 1995 trof. Voorlopig waagt de overheid zich niet aan ramingen wat betreft de evolutie van het Japans BBP. Morgan Stanley MUFG Securities Co kwam gisteren wel met een cijfer, deze broker ziet het BBP in het tweede kwartaal met 12% dalen. Ter vergelijking: tussen het kwartaal volgend op de aardbeving die Kobe 16 jaar geleden trof, groeide het Japans BBP met 3,20%. Een herhaling van dit scenario lijkt nu uitgesloten.