Zijn woorden waren nog niet koud of de rendementen op Europese perifere staatsobligaties begonnen te dalen. Inmiddels bevinden die rendementen zich opnieuw op min of meer normale niveaus. Maar recent werd een andere verklaring gevonden voor de daling van de obligatierendementen.

Blijkt namelijk dat de Japanse beleggers meer Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn beginnen te kopen. Volgens Jamie McGeever van Reuters is het tempo van die aankopen aan het snelste tempo in vijf jaar gestegen. Door Europese landen in problemen te ondersteunen zou de Japanse premier Shinzo Abe de steun van Europa willen verwerven in zijn conflict met China.

Zijn woorden waren nog niet koud of de rendementen op Europese perifere staatsobligaties begonnen te dalen. Inmiddels bevinden die rendementen zich opnieuw op min of meer normale niveaus. Maar recent werd een andere verklaring gevonden voor de daling van de obligatierendementen. Blijkt namelijk dat de Japanse beleggers meer Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn beginnen te kopen. Volgens Jamie McGeever van Reuters is het tempo van die aankopen aan het snelste tempo in vijf jaar gestegen. Door Europese landen in problemen te ondersteunen zou de Japanse premier Shinzo Abe de steun van Europa willen verwerven in zijn conflict met China.