Bedoeling is om opnieuw inflatie te krijgen, zij het in beperkte mate. Abe en zijn team mikken op een inflatiegraad van ongeveer 2%. De Japanse centrale bank wil over een periode van twee jaar de hoeveelheid geld in omloop verdubbelen, een voornemen dat al zwaar heeft gewogen op de koers van de yen.

De Japanners maken nu kennis met de vervelende kantjes van Abenomics, precies vanwege de forse koersval bij de yen. Over de afgelopen zes maanden is de prijs van ruwe olie voor de Japanners met 35% gestegen. Sinds 2008 is de prijs voor energie voor huishoudelijk gebruik nooit zo duur geweest. Ook andere ingevoerde producten zijn fors duurder geworden.

Bedoeling is om opnieuw inflatie te krijgen, zij het in beperkte mate. Abe en zijn team mikken op een inflatiegraad van ongeveer 2%. De Japanse centrale bank wil over een periode van twee jaar de hoeveelheid geld in omloop verdubbelen, een voornemen dat al zwaar heeft gewogen op de koers van de yen. De Japanners maken nu kennis met de vervelende kantjes van Abenomics, precies vanwege de forse koersval bij de yen. Over de afgelopen zes maanden is de prijs van ruwe olie voor de Japanners met 35% gestegen. Sinds 2008 is de prijs voor energie voor huishoudelijk gebruik nooit zo duur geweest. Ook andere ingevoerde producten zijn fors duurder geworden.