Gisteren intervenieerde de Bank of Japan voor het eerst sinds 2004 op de valutamarkten om de koers van de yen af te remmen. Die ingreep had echter slechts tijdelijk effect.

Vanmorgen is de koers van de yen namelijk opnieuw gestegen tegenover de dollar. Dat had te maken met speculatie dat de exportgerichte bedrijven yens kochten om hun winsten te kunnen patriëren.

De eerste helft van het Japans boekjaar is binnenkort achter de rug. Overigens dringen de exportgerichte bedrijven bij de Bank of Japan aan om de inspanningen om de yen te stoppen verder te zetten.

Gisteren intervenieerde de Bank of Japan voor het eerst sinds 2004 op de valutamarkten om de koers van de yen af te remmen. Die ingreep had echter slechts tijdelijk effect. Vanmorgen is de koers van de yen namelijk opnieuw gestegen tegenover de dollar. Dat had te maken met speculatie dat de exportgerichte bedrijven yens kochten om hun winsten te kunnen patriëren. De eerste helft van het Japans boekjaar is binnenkort achter de rug. Overigens dringen de exportgerichte bedrijven bij de Bank of Japan aan om de inspanningen om de yen te stoppen verder te zetten.