Vincent Thebault, hoofd kredietmarkten bij Credit Agricole SA, is echter van mening dat het zo'n vaart niet zal lopen. Hij adviseert zijn klanten om winst te nemen op credit-default swaps op Japanse overheidsschulden. Thebault wijst er op dat de economische vooruitzichten in Japan duidelijk zijn verbeterd.

De analisten van Credit Agricole SA zijn van mening dat Japan alles zal doen om een default te vermijden. Op korte termijn zijn de kansen op zo'n scenario in ieder geval erg beperkt.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een Japans default via credit- default swaps bereikte op 25 mei een jaarpiek op 99.7 basispunten. In de negen maanden voordien verdubbelde de kostprijs van die swaps nagenoeg. Onterecht, aldus Thebault, want Japan zal aan zijn verplichtingen kunnen blijven voldoen.

Vincent Thebault, hoofd kredietmarkten bij Credit Agricole SA, is echter van mening dat het zo'n vaart niet zal lopen. Hij adviseert zijn klanten om winst te nemen op credit-default swaps op Japanse overheidsschulden. Thebault wijst er op dat de economische vooruitzichten in Japan duidelijk zijn verbeterd. De analisten van Credit Agricole SA zijn van mening dat Japan alles zal doen om een default te vermijden. Op korte termijn zijn de kansen op zo'n scenario in ieder geval erg beperkt. De kostprijs om zich te verzekeren tegen een Japans default via credit- default swaps bereikte op 25 mei een jaarpiek op 99.7 basispunten. In de negen maanden voordien verdubbelde de kostprijs van die swaps nagenoeg. Onterecht, aldus Thebault, want Japan zal aan zijn verplichtingen kunnen blijven voldoen.