Zijn collega Kiichi Murashima is van mening dat de Japanse centrale bank de grote middelen moet gaan bovenhalen om de deflatie op afstand te houden. Murashima denkt zelfs aan een extra bedrag van 100.000 miljard yen dat in de economie moet worden gepompt.

Hideo Kumano, chief economist bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, wijst er op dat de Bank of Japan vooral de koers van de yen in de gaten gaat houden.

De yen kan namelijk in koers gaan stijgen wanneer de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek verder zou gaan verruimen.

Zijn collega Kiichi Murashima is van mening dat de Japanse centrale bank de grote middelen moet gaan bovenhalen om de deflatie op afstand te houden. Murashima denkt zelfs aan een extra bedrag van 100.000 miljard yen dat in de economie moet worden gepompt. Hideo Kumano, chief economist bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, wijst er op dat de Bank of Japan vooral de koers van de yen in de gaten gaat houden. De yen kan namelijk in koers gaan stijgen wanneer de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek verder zou gaan verruimen.