Die schade valt nog steeds moeilijk te becijferen, vooral dan de economische schade. Veel fabrieken hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten. Daarnaast is er het effect van het uitvallen van de elektriciteit.

Een factor die moeilijk valt in te schatten, is de impact op het consumentenvertrouwen. Dat zal ongetwijfeld een deuk hebben gekregen. In ieder gaat het miljarden kosten om de opgelopen schade te herstellen.

Daarvoor zal Japan geld moeten gaan lenen en dat op een moment dat het land al tot over de oren in de schulden zit. Volgens professor Alicia Ogawa van de School of International and Public Affairs aan de Columbia University in New York kan de vraag naar Japanse staatsobligaties als gevolg van de stijging van de overheidsuitgaven gaan afnemen.

Die schade valt nog steeds moeilijk te becijferen, vooral dan de economische schade. Veel fabrieken hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten. Daarnaast is er het effect van het uitvallen van de elektriciteit. Een factor die moeilijk valt in te schatten, is de impact op het consumentenvertrouwen. Dat zal ongetwijfeld een deuk hebben gekregen. In ieder gaat het miljarden kosten om de opgelopen schade te herstellen. Daarvoor zal Japan geld moeten gaan lenen en dat op een moment dat het land al tot over de oren in de schulden zit. Volgens professor Alicia Ogawa van de School of International and Public Affairs aan de Columbia University in New York kan de vraag naar Japanse staatsobligaties als gevolg van de stijging van de overheidsuitgaven gaan afnemen.