De Japanse vice-financieminister Fumihiko Igarashi liet zich vanmorgen in dezelfde zin uit. Igarashi verklaarde dat een interventie op de valutamarkten alleen bij verrassing effectief is.

Anderzijds waarschuwde hij de speculanten dat Japan niet rusteloos zal toekijken hoe de koers van de yen maar blijft stijgen en zodoende de exportpositie van het land ondermijnt.

Ook op de G-20 meeting van eind vorig jaar gaf Japan te kennen interventies op de valutamarkten niet uit te sluiten. De Japanse munt is opnieuw met 5% gestegen sinds Tokio op 15 september voor het eerst in zes jaar tussenbeide kwam op de valutamarkten.

De Japanse vice-financieminister Fumihiko Igarashi liet zich vanmorgen in dezelfde zin uit. Igarashi verklaarde dat een interventie op de valutamarkten alleen bij verrassing effectief is. Anderzijds waarschuwde hij de speculanten dat Japan niet rusteloos zal toekijken hoe de koers van de yen maar blijft stijgen en zodoende de exportpositie van het land ondermijnt. Ook op de G-20 meeting van eind vorig jaar gaf Japan te kennen interventies op de valutamarkten niet uit te sluiten. De Japanse munt is opnieuw met 5% gestegen sinds Tokio op 15 september voor het eerst in zes jaar tussenbeide kwam op de valutamarkten.