De koers van de yen is gestegen tot een piek tegenover de dollar voor de afgelopen zeven maanden. Om de groei van de Japanse economie veilig te stellen, mag de yen volgens Ikeda niet verder stijgen.

De minister zei echter niet hoe de Japanse centrale bank gaat proberen om een verdere stijging van de koers van de yen te voorkomen. Mogelijk gaat de regering alvast bijkomende stimuleringsmaatregelen nemen.

Japan heeft momenteel stimuleringsmaatregelen lopen die de aankopen van auto's en elektronica stimuleren. De yen is in de afgelopen drie maanden met 8% gestegen tegenover de dollar en met 12,40% tegenover de euro.

Daarmee zien de vooruitzichten voor de exportgerichte bedrijven er minder goed uit. Dat vertaalt zich in een daling met 16% in de koers van de Nikkei 225 Stock Average.

De koers van de yen is gestegen tot een piek tegenover de dollar voor de afgelopen zeven maanden. Om de groei van de Japanse economie veilig te stellen, mag de yen volgens Ikeda niet verder stijgen. De minister zei echter niet hoe de Japanse centrale bank gaat proberen om een verdere stijging van de koers van de yen te voorkomen. Mogelijk gaat de regering alvast bijkomende stimuleringsmaatregelen nemen. Japan heeft momenteel stimuleringsmaatregelen lopen die de aankopen van auto's en elektronica stimuleren. De yen is in de afgelopen drie maanden met 8% gestegen tegenover de dollar en met 12,40% tegenover de euro. Daarmee zien de vooruitzichten voor de exportgerichte bedrijven er minder goed uit. Dat vertaalt zich in een daling met 16% in de koers van de Nikkei 225 Stock Average.