Noda volgt daarmee het voorbeeld van China, dat al eerder al aankondigde Europese obligaties te zullen kopen. De eurozone zal later deze maand voor een groot bedrag aan obligaties uitgeven.

Volgens Noda kan een groot industrieland als Japan alleen maar een helpende hand toesteken. Hij verklaarde bereid te zijn meer dan 20% van de emissie te willen opnemen.

Noriaki Matsuoka, econoom bij Daiwa Asset Management Co. in Tokio, is van mening dat het steeds duidelijker wordt dat de ganse wereld de eurozone ter hulp wil komen. Dat betekent alleen maar dat de crisis bijzonder ernstig moet worden genomen.

Noda volgt daarmee het voorbeeld van China, dat al eerder al aankondigde Europese obligaties te zullen kopen. De eurozone zal later deze maand voor een groot bedrag aan obligaties uitgeven. Volgens Noda kan een groot industrieland als Japan alleen maar een helpende hand toesteken. Hij verklaarde bereid te zijn meer dan 20% van de emissie te willen opnemen. Noriaki Matsuoka, econoom bij Daiwa Asset Management Co. in Tokio, is van mening dat het steeds duidelijker wordt dat de ganse wereld de eurozone ter hulp wil komen. Dat betekent alleen maar dat de crisis bijzonder ernstig moet worden genomen.