De Japanse vice-minister van Financiën Fumihiko Igarashi stelt dat interventies op de valutamarkten alleen tot doel hebben om te forse bewegingen in de koers van de yen ten opzichte van de dollar af te vlakken.

Volgens Igarashi is een valuta-oorlog allesbehalve in het voordeel van zijn land. De yen bereikte vanmorgen het hoogste niveau tegenover de dollar in 15 jaar. Dat is geen goede zaak voor de exportgerichte bedrijven.

De Bank of Japan is vorige maand al eens tussenbeide gekomen op de valutamarkten, maar slaagde er niet in om de stijging van de koers van de yen tot stilstand te brengen.

De Japanse vice-minister van Financiën Fumihiko Igarashi stelt dat interventies op de valutamarkten alleen tot doel hebben om te forse bewegingen in de koers van de yen ten opzichte van de dollar af te vlakken. Volgens Igarashi is een valuta-oorlog allesbehalve in het voordeel van zijn land. De yen bereikte vanmorgen het hoogste niveau tegenover de dollar in 15 jaar. Dat is geen goede zaak voor de exportgerichte bedrijven. De Bank of Japan is vorige maand al eens tussenbeide gekomen op de valutamarkten, maar slaagde er niet in om de stijging van de koers van de yen tot stilstand te brengen.