De nieuwe Japanse premier Naoto Kan waarschuwde vanmorgen in het parlement dat zijn land niet kan toestaan hoe de overheidsschulden alsmaar blijven aanzwellen op een moment dat

Japan met een vergrijzing van de bevolking wordt geconfronteerd.

Het is volgens Naoto Kan onmogelijk om een economische politiek te handhaven die gebaseerd is op het aangaan van schulden. Die schulden zullen hoe dan ook ooit terugbetaald moeten worden.

Het financieel systeem kan ineenklappen wanneer het vertrouwen in staatsobligaties verloren gaat, zodat landen hun schulden niet meer kunnen betalen. Japan heeft van alle geïndustrialiseerde landen de grootste staatsschuld, deze bedroeg in 2009 218,60% van het BBP.

De nieuwe Japanse premier Naoto Kan waarschuwde vanmorgen in het parlement dat zijn land niet kan toestaan hoe de overheidsschulden alsmaar blijven aanzwellen op een moment dat Japan met een vergrijzing van de bevolking wordt geconfronteerd. Het is volgens Naoto Kan onmogelijk om een economische politiek te handhaven die gebaseerd is op het aangaan van schulden. Die schulden zullen hoe dan ook ooit terugbetaald moeten worden. Het financieel systeem kan ineenklappen wanneer het vertrouwen in staatsobligaties verloren gaat, zodat landen hun schulden niet meer kunnen betalen. Japan heeft van alle geïndustrialiseerde landen de grootste staatsschuld, deze bedroeg in 2009 218,60% van het BBP.