Japan voelt niets voor het aanslaan van het spaargeld van de depositohouders bij de banken en dat heeft alles te maken met de ingewikkelde structuur van het Japans bankensysteem. De Japanse banken worden namelijk grotendeels gefinancierd met het spaargeld van de inwoners van het land.

In geval van het aanslaan van het spaargeld van de Japanners, zouden deze het vertrouwen in de bankwereld snel kwijtspelen. Het gevolg zou zijn dat de banken veel moeilijker spaargeld zouden kunnen ophalen. Het ziet er dus naar uit dat voor Japan een aparte regeling zal uitgewerkt moeten worden.

Japan voelt niets voor het aanslaan van het spaargeld van de depositohouders bij de banken en dat heeft alles te maken met de ingewikkelde structuur van het Japans bankensysteem. De Japanse banken worden namelijk grotendeels gefinancierd met het spaargeld van de inwoners van het land. In geval van het aanslaan van het spaargeld van de Japanners, zouden deze het vertrouwen in de bankwereld snel kwijtspelen. Het gevolg zou zijn dat de banken veel moeilijker spaargeld zouden kunnen ophalen. Het ziet er dus naar uit dat voor Japan een aparte regeling zal uitgewerkt moeten worden.