Het verhaal van Japan vertoont met name sterke gelijkenissen met de dot-com zeepbel van de late jaren 90, meer bepaald op het vlak van waardering. In beide gevallen waren de beleggers bereid om veel hoge waarderingen te aanvaarden dan op basis van de traditionele fundamentals gerechtvaardigd was.

Gedurende korte tijd was men op de beurs van Tokio van mening dat omzet, winst enzovoort er niet langer toededen. Alleen de impact van Abenomics leek nog belangrijk. Uiteindelijk werd de monetaire politiek een subsituut voor een reële economie en dergelijke situatie is uiteindelijk op lange termijn niet houdbaar.

Het verhaal van Japan vertoont met name sterke gelijkenissen met de dot-com zeepbel van de late jaren 90, meer bepaald op het vlak van waardering. In beide gevallen waren de beleggers bereid om veel hoge waarderingen te aanvaarden dan op basis van de traditionele fundamentals gerechtvaardigd was. Gedurende korte tijd was men op de beurs van Tokio van mening dat omzet, winst enzovoort er niet langer toededen. Alleen de impact van Abenomics leek nog belangrijk. Uiteindelijk werd de monetaire politiek een subsituut voor een reële economie en dergelijke situatie is uiteindelijk op lange termijn niet houdbaar.