Daarbij wordt in Tokio met name verwezen naar de goede economische gang van zaken in China en de Verenigde Staten, twee belangrijke exportmarkten voor de Japanse economie.

De vraag is echter in welke mate de export zal kunnen aantrekken. China zal namelijk nieuwe maatregelen moeten treffen om de economie voor overhitting te behoeden.

Die kunnen echter te ver gaan reiken, in zoverre dat het economisch herstel gaat stilvallen. Dat zou niet zonder gevolgen blijven voor de Amerikaanse economie, die op haar beurt kan gaan vertragen. Uiteindelijk zou de Japanse economie dus eveneens het kind van de rekening kunnen worden.

Daarbij wordt in Tokio met name verwezen naar de goede economische gang van zaken in China en de Verenigde Staten, twee belangrijke exportmarkten voor de Japanse economie. De vraag is echter in welke mate de export zal kunnen aantrekken. China zal namelijk nieuwe maatregelen moeten treffen om de economie voor overhitting te behoeden. Die kunnen echter te ver gaan reiken, in zoverre dat het economisch herstel gaat stilvallen. Dat zou niet zonder gevolgen blijven voor de Amerikaanse economie, die op haar beurt kan gaan vertragen. Uiteindelijk zou de Japanse economie dus eveneens het kind van de rekening kunnen worden.