Volgens Aso heeft G20 duidelijk begrepen dat de eerste bedoeling van Japan is om de deflatie een halt toe te roepen en om de economie te stimuleren. Afgelopen zaterdag viel in de slotverklaring van de meeting te horen dat er momenteel geen sprake is van een valutaoorlog.

"Abenomics", zoals de politiek gevoerd door de nieuwe premier Shinzo Abe wordt genoemd heeft de koers van de yen al met 20% doen dalen ten opzichte van dollar. Aso gaf wel toe dat de stijging van de beurskoersen wat te snel is verlopen, een rustigere stijgingsfase geniet zijn voorkeur.

Volgens Aso heeft G20 duidelijk begrepen dat de eerste bedoeling van Japan is om de deflatie een halt toe te roepen en om de economie te stimuleren. Afgelopen zaterdag viel in de slotverklaring van de meeting te horen dat er momenteel geen sprake is van een valutaoorlog. "Abenomics", zoals de politiek gevoerd door de nieuwe premier Shinzo Abe wordt genoemd heeft de koers van de yen al met 20% doen dalen ten opzichte van dollar. Aso gaf wel toe dat de stijging van de beurskoersen wat te snel is verlopen, een rustigere stijgingsfase geniet zijn voorkeur.