De regering van Shinzo Abe drukt in sneltreinvaart nieuwe obligaties om het komende onheil af te wentelen. Op die manier koopt ze echter alleen maar tijd, niet meer of niet minder dan dat. Japan stevent regelrecht op een bankroet af, bankroet dat niet meer te vermijden is.

Vanaf de huidige koersniveaus zou de koers van de yen nog kunnen halveren, dit vanwege het feit dat de Japanse beleggers wanhopige pogingen ondernemen om elders in de wereld veilige beleggingen te vinden. Op die manier duwen ze de koers van de yen echter steeds verder in een diep gat.

De regering van Shinzo Abe drukt in sneltreinvaart nieuwe obligaties om het komende onheil af te wentelen. Op die manier koopt ze echter alleen maar tijd, niet meer of niet minder dan dat. Japan stevent regelrecht op een bankroet af, bankroet dat niet meer te vermijden is. Vanaf de huidige koersniveaus zou de koers van de yen nog kunnen halveren, dit vanwege het feit dat de Japanse beleggers wanhopige pogingen ondernemen om elders in de wereld veilige beleggingen te vinden. Op die manier duwen ze de koers van de yen echter steeds verder in een diep gat.