In augustus is de werkloosheid in Japan onverwacht gestegen tot 3,80% en dat is het hoogste niveau sinds november 2013. De stijging van de werkloosheidsgraad is des te opmerkelijker omdat het aantal vacatures recent is gestegen. De job-to-applicant ratio staat zelfs op het hoogste niveau in 22 jaar.

In regeringskringen wordt opnieuw aangedrongen op meer stimulerende maatregelen, maar de Japanse centrale bank staat huiverachtig tegenover het voldoen aan die wens. Massale geldcreatie dreigt namelijk het inflatiegevaar te doen toenemen en daar zit niemand echt op te wachten.

In augustus is de werkloosheid in Japan onverwacht gestegen tot 3,80% en dat is het hoogste niveau sinds november 2013. De stijging van de werkloosheidsgraad is des te opmerkelijker omdat het aantal vacatures recent is gestegen. De job-to-applicant ratio staat zelfs op het hoogste niveau in 22 jaar. In regeringskringen wordt opnieuw aangedrongen op meer stimulerende maatregelen, maar de Japanse centrale bank staat huiverachtig tegenover het voldoen aan die wens. Massale geldcreatie dreigt namelijk het inflatiegevaar te doen toenemen en daar zit niemand echt op te wachten.